15 åring med trasig kropp & krossade drömmar #blogg100

Zaccarias är 15år en gång hade han en dröm om att bli bäst i världen på gymnastik, den drömmen krossades pga skada när han var 11år. Han hittade en ny sport (tennis) och började älska den. I Maj 2012 när han blivit helt återställd från sin skada, bestämmer han sig för att satsa på sin tennis.

hårt tejpad fotUnder hösten 2012 trappar han upp träningen och börjar tävla nästan varje helg, han har siktet mot att komma in på ett elit tennisgymnasium HT-13. Men han börjar få känningar i benen och vi tar honom till en sjukgymnast/naprapat, smärtorna i fötter och underbenen går i vågor ibland är det bättre ibland sämre. Han vill ju så mycket, så vi tejpar benen hårt han biter ihop och fortsätter att träna och tävla.

Under en match i mellandagarna orkar inte hans kropp längre, vi får hjälpa honom till bilen benen vill inte hålla honom uppe längre vi åker till akuten dom ger honom Ipren och skickar hem honom. Han är en fullt frisk och vältränad 15åring men hans ben orkar inte , sedan den dagen hoppar Zaccarias på kryckor, han har en enorm värk i sina ben 24/7 och han kan knapt gå upp för trappen här hemma. Just nu lutar det åt att hans drömmar kommer att krossas ännu en gång…vet vi inte om han någonsin kommer kunna träna tennis eller någon annan sport något mer i sitt liv. Men som tur är har vi hittat en fantastisk idrottsläkare Klas Östberg som givit honom och oss hopp om att han kan bli bättre. Den 1feb kommer antagningsbeskedet om han kommit in på gymnasiet eller inte, vi är kluvna och har redan börjat fila på plan B.

Zaccarias blev tillfrågad förra fredagen (18/1) av hans läkare Klas Östberg om han kunde tänka sig att tala om sina skador med en journalist, Zaccarias tvekade inte en sekund och sa ja direkt. Några timmar senare blev vi kontaktade av en reporter på P1 Morgon som undrade om vi kunde komma till studion på Måndag morgon 0630. Den 21/1 2013, var jag och Zaccarias med i P1 Morgon som en följd av Kalibers program Hård träning, trasig kropp som kommer sändas i 3 delar (första avsnittet sändes 20/1-13) andra delen sänds Söndag 27 januari 12:00. Det blev ett väldigt bra inslag och båda jag och Zaccarias är väldigt nöjda med vår insats. Dock är vi besvikna på på riksidrottsförbundet som vi anser inte tar sitt ansvar! Min erfarenhet säger mig att den förebyggande skadeträningen är enormt viktig speciellt för barn som elitsatsar!

fortsättning följer…

Lyssna på inslaget från P1 morgon här
15-årige Zaccarias måste ha kryckor – idrottsskadorna ökar bland barn och unga
 

Trackbacks

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'col_pings' not found or invalid function name in /storage/content/87/172487/icecrown.se/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php on line 174

Add a comment