Min Gastric Bypass story del 2

Del1 http://www.icecrown.se/2012/09/15/min-gastric-bypass-story/

Det är ju inte bara smärtan i magen som är jobbig. En annan biverkning från operationen är att man kan få b12 å folsyrebrist. Detta visste man om när jag operera mig, så jag fick tillskott från dag ett som jag kommer få äta hela livet. Problemet för mig är att min kropp tar inte upp B12 alls så mina värden är extremt låga vilket innebär att jag jämt är bortdomnad i delar av kroppen. Ni vet när man sitter tex med benen i kors så somnar dom å det sticker i dom, precis så är det jämt för mig. Prova att gå när dina ben har somnat, det är som om dom är gjorda av bly. Mina ben, kinder, tunga å läppar är i princip jämt bortdomnade. Sedan kan domningarna överraska och dyka upp på andra ställen lite då och då, den senaste tiden har vänster sida av bakhuvudet  börja domna bort vilket är galet obehagligt. Jag tar B-vitamin sprutor för detta å det e bra förstunden å domningarna försvinner men så fort jag slutar med sprutorna kommer domningarna tillbaka igen.

När jag skriver detta så funderar jag på hur jag orkat i alla dessa år hur har jag stått ut, well jag är ganska envis och jag vägrar låta min kropp bestämma över mig. Läkarna vill sjukskriva mig men jag vägrar. Varför? Jo för om jag blir sjukskriven skulle jag bara bli sämre, tycka synd om mig själv gräva ner mig i en grop och sakta tyna bort och det har jag varken tid eller ork med. Så istället för att vara sjukskriven jobbar jag heltid och har ett fantastiskt jobb som jag älskar att gå till varje dag, dom vet att jag är dålig. Men under 2012 har jag blivit mycket sämre. Men det är bara bita ihop och försöka fortsätta göra det man tycker är roligt = jobba med digital media.

Nu är det helg, på helgerna försöker jag äta mindre smärtstillande och sova så mycket som möjligt, så jag fixar nästa vecka. En vanlig vardag kommer jag hem från jobbet vid 1730 då är jag helt slut i kroppen och magen värker, ofta kan jag inte ens gå upp för trappen till sovrummet så jag får krypa upp om jag inte får hjälp, jag vilar tills det är mat går och lägger mig runt 1930 när vi ätit klart, kollar lite på tv-serier och somnar, mer fixar jag inte.

Tvätta, städa, laga mat, ta hand om hundarna och katte,, fixa i trädgården, läsa läxor med sonen, umgås med min man, gå till gymet, träffa vänner, sånna saker som tillhör en frisk människas vardag efter jobbet kan jag inte göra längre, FATTA jag orkar inte ens sitta vid datorn och spela spel längre. För 2-3 år sedan va jag väldigt aktiv och hade massor med olika evenemang på kvällarna träffade folk och minglade, men det kan jag bara glömma som det är nu, jag har blivit sämre. Jag längtar efter att bli frisk…

6 Comments

  • 16 september, 2012

  Usch och fy, men TACK!!!
  Jag tycker verkligen att det behövs en motpol till den glammiga bilden av en GBP op, där personen går ner massor, blir as-snygg och lever loppan utan minsta problem. Jag vet ju att det är många som mår dåligt, men få verkar vilja berätta det.

  Själv är jag opererad inte bara en gång utan tre. Två gånger med gastricbanding och en med gastric bypass. Mitt problem är att det inte funkar. Jag går inte ner i vikt och nu funderar jag på att se om jag kan bli omopererad, men jag är rädd för biverkningar.

  Min historia är mycket längre än så här och vill du läsa mer går det att hitta i min blogg om du letar.

  Jag ville hur som helst bara tacka och jag hoppas att allt blir bättre för dig snart!

  Kram //Tess

  • 14 januari, 2014

  Hej! Kolla upp bukspottkörteln. Har man väldigt ont uppe i vänster som du sa kan det vara den. Jag har själv bukspottkörtelinflammation. (Fast har inte gjort GB-OP) Sen kan alla dessa tabletter också göra att magen värker, tyvärr så måste man ju äta dom..

  Däremot är det elakt av dig det där du skrev om sjukskrivning. För jag själv är sjukskriven pga att jag KAN inte gå till jobbet med den värken jag har. Och så som du beskriver din värk, låter det väldigt otroligt att ha så ont och ändå kunna jobba ett vanligt jobb. Oavsett så handlar inte sjukskrivning om att ligga hemma och bli svag och tycka synd om sig själv, det handlar om att man är för sjuk för att kunna jobba.

 1. Jag har precis samma smärta som du har. Vänster sida, strax under revbensbåge..
  Op för 7 år sen, och har haft ont dom senaste 3..

  Önskar sååå att dom kommer på vad det är. Håller på med nedtrappning av mina värktabletter. Och det är hemskt.

  Annars remitterad till smärtkliniken på HS…

  • 22 september, 2014

  Opererades för 4,5 år sen och har haft ont på vänster sida sen dag 1. Får mer smärta när jag äter vilket gjort att jag legat inne flera gånger för att få näringsdropp och jag har svårt att hålla vikten. Mina läkare vägrar ge mig smärtstillande nu när värken blivit värre efter ett magsår i somras. Har ni också ont när du äter?

  • 24 april, 2015

  Hej, nej inte när jag äter men efteråt ibland svimmar jag till och med av smärtan

Trackbacks

  Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'col_pings' not found or invalid function name in /storage/content/87/172487/icecrown.se/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php on line 174

Add a comment