the world needs more gamers!

Zaccarias min son kom hem idag och berättade att fröken i skolan hade frågat om dom läste bloggar på firtiden. Jupp ofc gjorde ppl i klassen de och det va 2 av 21 elever som läste en blogg som heter icecrown.se. Shit det innebär ju att jag iaf har 2 läsare!! Så jag kände att jag måste blogga lite i kväll, så denna bloggpost är speciellt till dom två läsarna at SSHL och alla er andra oxå så klart!

Efter att ha haft ett  långt uppehåll i World of Warcraft spelandet så har jag äntligen hittat tillbaka, eller är det verkligen äntligen?
Ja jag tror faktiskt att det är äntligen, för första gången på länge flödar jag av motivation och inspiration, att döda monster är bra för själen!
Under mitt uppehåll har jag kollat tv-serier i massor. En bra tjänst är sidereel, den håller koll på alla serier så jag inte missar nån eller nåt avsnitt (min profil med alla serier listade) och jag har testat att spela Starcraft 2 (jag suger på starcraft), men inget av de är lika rofyllt som att göra quest och instancer med andra spelare och tillsammans med dom vara ute på äventyr i Blizzards digitala krigs värld. Well alla har vi våra egna sätt att finna inspiration och avkoppling men för mig e det alltså WoW  som e tha shit. Men jag kommer inte ligga på nivån kl:1830-0100 7 dagar i veckan utan det blir nog lite mer softisch gaming nån timma eller 3  per kväll räcker fint.

Om det nu är så att spelandet räddar mig och min lilla värld och mina medmänniskor från att jag ska bli helt galen, så kanske Jane McGonigal inte  har helt fel när hon i sttt TED-talk säger att Spelandet kan faktiskt göra välden bättre. Om du inte sett de talet så måste du kolla in det !här! det är helt klart ett av mina favorit TED moments hon är helt awesome och jag kan höra/se det om och om igen.

Jane talar om att man som spelare ofta kan känna att man inte är lika bra IRL som man är i spel. Detta för att vi känner att vi åstakommer mer i spelvärlden, man blir oxå mer motiverad och inspirerad till att göra saker, samarbeta och uppnå mål osv i spel som tex WoW än irl för i spelvärlden är vi alltid den bästa versionen av oss själva. Jag tror det ligger nåt i det hon säger. När jag spelar WoW ger jag aldrig upp, jag kanske blir lite frustrerad och skriker men jag ger inte upp, jag nöter och nöter tills jag klarar det där questet eller tills jag med gruppens hjälp äntligen lyckas döda den där bossen som man kämpat med varje kväll i flera veckors tid. Det tålamodet som jag har när jag spelar upplever jag inte att jag har irl. När jag spelar kan jag sitta i timmar utan att röra mig från stolen, jag har 100% fokus på det jag gör. IRL blir jag rastlös snabbt och måste röra mig där kan jag inte sitta timme ut och timme in utan blir oerhört lätt uttråkad inom entimma oavsätt uppgift. Varför är det så? Vad är det i spelets värld som gör att jag blir en helt annan människa och varför kan jag inte vara lika duktig och perfekt irl? Jane har delar av svaret men jag känner att  det här måste jag klura vidare på helt klart! Hur blir jag den bästa versionen av mig själv IRL oxå? Well en sak är säker

If we want to save the world from evil we need more gamers!

One Comment

    • 31 augusti, 2011

    Den TED-länken är verkligen sevärd.

Add a comment